perjantai 27. huhtikuuta 2018

Viikko katsaus, työssäoppimisen väliraportti!

                                                                      Moro!

               
Ajattelin nyt tehdä tälläsen työssäoppimisen väliraportin ja kertoa toppipaikasta jossa olen!

Elikkä Parturi-Kampaamo Salon Serenella, Liikkeitä on 2 kappaletta, toinen Vapaudenkadulla ja toinen Vesijärvenkadulla. Vaparin liikkeessä on 4 vakkaria ja Veskulla 2. Vaparilta menee aina joka viikko (jotkut päivät) 1 henkilö kerrallaan Veskulle täydentämään porukkaa. Työntekijöitä on kaikenkaikkiaan kuusi + pomo joka tulee tekemään ruuhka-aikoina ja ruokkiksia tarvittaessa, sekä minä toukokuun loppuun harjoittelussa.

Omia työkamoja en tarvitse ollenkaan, tuolla tulee firman puolesta kaikki kammat, harjat, koneet, tallat, föönit, rullat jne. Sakset täytyy tottakai kaikilla olla omat.

Liikkeistä sen verran aijon kertoa että Vapaudenkadulla on 8 asiakaspaikkaa, 4 pesupaikkaa, 2 komeroa, 1 tuotevarasto, takahuone ja pukkari, asiakas ja henkilökunta WC on yhteinen... Vesijärvenkadulla on taas 6-8 asiakaspaikkaa (en ole ihan varma), takahuone, henkilökunta wc, varasto, suihkurusketushuone, solariumhuone + asiakas wc. Vesijärven kadulla tehdään siis myös rusketuksia.

Yritys on toiminut lahdessa niin kauan että asiakaskuntaa ainakin riittää, yritys ei juurikaan mainosta muuten kuin lehdissä. Monet keski-iän ylittäneet rouvat sekä miehet jotka käyvät parturissa ilman ajanvarausta kuuluvat kanta-asiakaskuntaan.

Kun aloitin työssäoppimisen minua ei niinkään perehdytetty mihinkään, sanottiin vain katsele paikkoja ja tutustu. Paikassa otetaan miesasiakkaat toiselle puolelle liikettä ja naisasiakkaat toiselle.  Alku tuntui hankalalta käytänteitä on niin paljon ja uusia asioita mitä täytyy muistaa ja oppia. Päivät ovat 8 tunnin mittaisia + ruokkis 30 min. Saan pyytää omia asiakkaita, mutta muuten asiakkaat jotka tulevat ovesta ilman ajanvarausta ovat minulle jos muilla on jo hommia.

Minuun on suhtauduttu ihan hyvin, ilmapiiri on välillä kiireinen ja nihkeä mutta muuten mukava.
Olen oppinut paljon eri tekniikoita parturihommissa, sekä muuten olen oppinut ettei kannata mennä muitten reviirille.

                                                                                  -Ellu

                                                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helteiden keskeltä!

                                                                       Moikka! Murheellisia uutisia.. Olen ollut kipeänä enkä ole päässy...